• Sidnėjuje ir aplink: Tarp Watsons Bay ir Diamond Bay.

    Kai gyveni dideliame mieste ir visą savaitę sukiesi tarp darbų, namų, studijų, kitų reikalų, labai nesunku užmiršti, kad kartais reikia skirti laiko sau. Kad taip nenutiktų, labai sveika bent savaitgaliais sėsti kad ir į viešąjį transportą ir bent trumpam pakeisti įprastą aplinką. Galbūt nuvažiuoti iki mylimo parko, galbūt į seniai lankytą rajoną, o galbūt paieškoti ko nors naujo, dar nematyto. Praeitą savaitgalį susitikusios su drauge būtent tai ir padarėme. Suderinome visus tris.

    Watsons Bay esu lankiusis porą kartų anksčiau, ir manau, tai viena mano mėgstamiausių Sidnėjaus vietų. O štai takas, jungiantis Watsons ir Diamond įlankas, buvo malonus atradimas. Watsons Bay iškyšulys, kartu su priešingoje įlankos pusėje esančiu Manly, yra tarsi vartai į Sidnėjų. Pro jus iš atviro vandenyno patenki į Sidnėjaus uostą. Tiek Manly, tiek Watsons iškyšulius žymi ant stačių uolų stovintys švyturiai, o pradėjus eiti pakrante Bondi paplūdimio link, švyturių pamatai ir daugiau.

    Atkarpa Watsons Bay – Bondi Beach tęsiasi nepilnus 7 km., o pakrantės takas daugelyje vietų vingiuoja palei vandenyną. Pakeliui praeini kelias įlankas, viena iš jų – mano nuotraukose apačioje esanti Diamond Bay. Maudytis ten, aišku, nėra kur. Visur stačios uolos ir nuožmios bangos, besidaužančios į jas. Bet užtat yra kur pasivaikščioti, kur pasėdėti ir kur pasigrožėti.

    Mano minimame take yra nemažai apžvalgos aikštelių, kuriose galima stebėti migruojančius banginius. Kiekvienais metais pro Australijos krantus migruoja tūkstančiai banginių. Per metus banginiai migruoja du kartus: birželį – rugpjūtį, kada plaukia apie 5ooo km. iš pietų į šiaurę poruotis, ir rugsėjo – lapkričio mėnesiais, kada su vaikais grįžta į šaltesnius Antarktidos vandenis. Girdėjau, gyvenantys pakrantės rajonuose ar tiesiog daugiau laiko leidžiantys prie vandenyno, dažnai mato šiuos gamtos milžinus. Deja, savaitgalį, matyt, netinkama diena buvo. Na, ką dabar, banginius matėme prieš porą savaičių Byron Bay, o čia tiesiog pasivaikščiojome ir pabuvome gryname ore. Pasikrauti geros energijos naujai savaitei užteko ir to. 🙂

    ***

    Dėl ko ten verta nuvykti? Dėl vaizdingo pasivaikščiojimo, banginių stebėjimo ir nuostabių saulėlydžių.

    Kaip nuvykti? Jeigu važiuosite viešuoju transportu, Watsons Bay lengvai pasiekiamas tiek autobusu, tiek keltu. Kelionė keltu iš Circular Quay kur kas malonesnė, vaizdingesnė ir greitesnė, tačiau planuojant laiką reikia turėti galvoje, kad to kelto gali tekti truputį palaukti (ypač sekmadieniais dėl pigesnio bilieto ir padidėjusio keleivių skaičiaus). Viešojo transporto laikus ir kainas galima pasitikslinti čia.

    Kur pavalgyti? Vos išlipus iš kelto, priešais prieplauką yra šaunus paplūdimio baras (“Butique Hotel Beach Club”). Šiaip jau tai atrodo viena iš tų vietų, kur visi renkasi savęs parodyti ir į kitus pažiūrėti, tačiau maistas ten skanus, aplinka graži, o vaizdas į įlanką taip pat nuostabus.

    Nė kiek neprastsnė alternativa – susipakuoti savo maisto krepšį ir pasidaryti pikniką pievelėje netoli švyturio. Jeigu tai bus per saulėlydį, kai saulė leidžiasi už miesto, visomis vakaro spalvomis nudažydama Sidnėjaus įlanką, pažadu, kad vaizdas bus vertas milijono.

    ***

    Bučkiai ir linkėjimai

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?