• Kiama ir aplink

    Palikę lietuje mirkstantį Sidnėjų ir važiuodami pakrante žemyn, kalbėjome su draugu ir stebėjomės, kiek kartų mes lankėmės Kiama miestelyje, kiek kartų ten sustojome kavos puodeliui ar pietums, bet tai niekada nebuvo mūsų kelionės tikslas. Kiama visuomet buvo tik stotelė važiuojant kažkur kitur, o štai šį kartą, patiems netikėtai, kartu su Riparide projektu (apie jį plačiau pasakojau čia) pasitaikė galimybė praleisti ten keletą dienų. Iš pradžių truputį pakraipėme galvas, kad tai nors ir žavus miestelis, bet atrodo nuobodokas, tačiau greitai pakeitėme požiūrį ir užsispyrėme įrodyti (visų pirma sau, o tada ir tiems, kas vėliau skaitys), kad klystame!

    Atvykus vakarop atšiaurus dangaus skliautais vėjas ganė storus debesų sluoksnius, tačiau nebelijo. Ateinančių dienų prognozės žadėjo gerą orą, tai pirmos dienos vakarui tik tiek ir planavome: vakarienę indų restorane ir švyturio bei populiariųjų uolų lankymą ( The Big Blowhole). Prie švyturio, beje, esame buvę tiek kartų, tačiau pirmą kartą pagaliau pamatėme, kaip audringas vandenynas purškė pro uolas įspūdingus vandens purslų stulpus aukštyn. Nufotografuoti nepavyko, bet reginys patiko. 🙂

    Savaitgaliui apsistojome mažame, bet jaukiame studijos tipo bute miestelio pakraštyje, ant pakrantės uolų. Atvykus maloniai nustebino didžiulis šeimininkės mums paliktas krepšys su pusryčiais (duona, džemais, jogurtais, blynais, vaisiais, dribsniais) ir butelis burbulų šaldytuve, kurį atsikimšome savo balkone su vaizdu į vandenyną. Buvo ir židinys, ir didelis vonios kambarys, tačiau turbūt labiausiai džiugino vandenyno bangų mūša, kurios klausėmės kasnakt prieš užmigdami. (Palieku apartamentų nuorodą čia, jei ką nors domina 😉 )

    Buto šeimininkė mums parekomendavo kavinukę visai šalia namų, kurią aplankę vienbalsiai patvirtinome, kad ši maža kavinukė gerokai išsiskiria Kiama kavinių kontekste. Jei kada lankysitės ir ieškosite geros kavos, ieškokite Little Earth 😉

    Pro Kiama miestelį vingiuoja vaizdingas 20 kilometrų pakrantės takas, prasidedantis prie Minnamurra upės žiočių šiaurėje, pasibaigiantis Werri paplūdimyje (angl. Werri Beach)  Gerringong miestelyje. Dalis jo eina visai pro pat mūsų savaitgalio namus, tai vieną vakarą išėjome pasivaikščioti ir saulės palydėti. Ak, koks nuostabiai gražus takas ir koks jaukus saulėlydis buvo! Labai patiko. 😉 (Beje, didelę dalį šio maršruto esu praėjusi prieš tris metus. Dabar tą įrašą blog’e susiradau ir jus kviečiu paskaityti ar bent akis į pakrantę paganyti).

    Kitos dienos tikslas buvo subtropinis Minnamurra miškas (angl. Minnamurra Rainforest), esantis Bodderoo nacionaliniame parke. Šiame miške gali žvilgtelti į praeitį – būtent taip atrodė apylinkės prieš pirmiesiems baltiesiems kolonistams atvykstant į Australiją. Miškas tankus ir, atrodo, neįžengiamas – didžiuliai, it peraugę paparčiai dengia dangų, šimtmečius skaičiuojantiems figmedžiams apkabinti reikėtų viso draugų būrio, o ir šiaip visa flora primena kokį botanikos sodą, per kurį 4,2 kilometro vingiuoja takeliai ir ant lynų kabantys tiltai, galų gale vedantys prie gražaus krioklio. Drąsiai rekomenduoju!

    Važiuojant iš Kiama į Minnamurra pakeliui pravažiavome Jamberoo miestelį, kuriame yra senas baras, nestingantis savotiško šarmo. Sustojome ten pietums ir mano džiaugsmui net aš gavau pavalgyti (labai daug produktų netoleruoju, tai pavalgyti kelyje man visada šioks toks iššūkis). Tiesa, mano dieta pasirodė per sudėtinga jų turimam meniu, tačiau baras pažiūrėjo į tai labai lanksčiai – atėjo pats šefas iš virtuvės, išsiaiškino, ką galiu valgyti, ko negaliu, ir pagamino pietus. 

    Keliaujant po apylinkes visai verta nuvažiuoti į Saddleback apžvalgos aikštelę (angl. Saddleback Mountain Lookout). Sako, giedrą dieną galima matyti iki pat Cronulla šiaurėje ir Milton miestelio pietuose. Kai mes lankėmės, lengva migla buvo aptraukusi apylinkes, tai tiek tikrai nesimatė, tačiau vaizdas vis tiek gražus.

    Na ir pabaigai – važiuodami namo sustojome Killalea paplūdimyje (angl. Killalea Beach), geriau žinomame kaip The Farm. Aš pirmą kartą ten lankiausi, bet jau šnekinu draugą, kad važiuotume stovyklauti. Jis šiame paplūdimyje lankęsis daugybę kartų, nes tai mėgstama banglentininkų vieta, o man buvo puikus atradimas. Tiesa, aš pati banglente neplaukioju (po keturių metų Australijoje vis dar ne), tai šį kartą jis nuėjo į bangas vienas, o aš pasimaudžiau ir pasvajojau, kad gal šią vasarą pagaliau ir aš išdrįsiu imtis naujo pomėgio… 

    Tai toks tas savaitgalis Kiama apylinkėse buvo. Ar pavyko rasti naujų vietų? Taip! Ar patiko? Taip! Ar apsistočiau ten dar kartą? Taip! Kiama turi tris taip iš mano pusės, taigi užtikrintai galiu sakyti, kad ji kuo puikiausiai patenkino mūsų lūkesčius. Tyliai tikiuosi, kad šis mini gidas įkvėps ką nors trumpai išvykai, o aš pati laukiu nesulaukiu vasaros atostogų. 😉 

    ***

    Bučkiai ir linkėjimai

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?