• Savaitgalio pabėgimai iš miesto.

    Savaitgalio pabėgimai iš miesto turi neįtikėtinos magijos. Atrodo, sukiesi kaip voverė mieste tarp visų savo reikalų, lyg ir viskas gerai, tačiau po kurio laiko imi jausti, kad lyg motyvacijos mažėja, lyg pavargsti greičiau, lyg nuotaika dažniau apsiniaukia… Gerai, kad save pažįstu ir greitai suprantu, kad visi šie simptomai labai dažnai byloja viena – laikas iš miesto! Laikas pakeisti aplinką, leisti vėjui prapūsti galvą, palikti rūpesčius namie ir tiesiog pasidžiaugti šalies, kurioje gyvenu, natūraliais grožiais. Džiaugiuosi, kad mane gyvenimas suvedė su keliais bendraminčiais, kuriems tokie savaitgalio pabėgimai patinka ne mažiau nei man, tai visi šie anksčiau išvardinti dalykai nesunkiai tampa realybe. Štai, kad ir šis dviejų dienų pasivažinėjimas NSW pakrante nuo Sidnėjaus aukštyn, link Seal Rocks. Truputis pašnekesių Facebook’e, ir mes jau pakeliui!

    Nuotraukose nuo viršaus į apačią:

    • Seal Rocks. Nedidelis iškyšulys, skiriantis jaukią įlanką nuo atviro vandenyno. Seal Rocks įlankos paplūdimyje labai smagiai ilsėjomės per Velykas, o štai šį kartą užkilome į kalvą, prie švyturio (Sugarloaf Point), kur prieš akis plytėjo bekraštis vandenynas, į tolį driekėsi laukinis paplūdimys, o žvelgiant žemyn ant bangų suposi keletas ruonių.
    • Myall Lake. Kai saulelė niro vakarop, o kai kurie iš mūsų darėsi hangry ( angl. hungry+angry), stabtelėjome vakarienei. Tokiam paprastam piknikui, tokioje nepaprastoje vietoje. Ir kai užkandusi iš paniurusios zanūdos vėl tapau Vaida, ir kai vėl pradėjau mėgautis savo buvimu čia ir dabar, supratau, kad tai bus viena iš tų akimirkų, kuriai tikrai surasiu vietos savo prisiminimų archyve. Nepaprastai ramus, šiltas vakaras, nuostabus saulėlydis kažkur atsistiktiniame Australijos nacionaliniame parke (Myall Lake National Park, jei tiksliau. Šiaip jau čia ir visam savaitgaliui būtų smagu atvažiuoti), su lietuviais, sutiktais kitam pasaulio gale, taip toli nuo namų, ir patapusiais draugais, fone skambant A. Mamontovo Marso kanjonams.
    • Hawks Nest. O šios smėlio kopos kažkaip priminė Nidą. Gal kiek didesnės. Ir jūra žydresnė. Ir gyvačių reikia saugotis, vieną sutikome.
    • Newcastle Anzac Memorial Walk. Nors šiaip jau Newcastle yra vienas didesnių miestų šalia Sidnėjaus, niekada nesu ten buvusi. Ir šį kartą nepasakyčiau, kad buvau, nes tik ant pakrantės tako saulėlydžiui sustojome. Užtat takas labai gražus! Ar vertas sustojimo? Tikrai taip! 😉

    ***

    O šiaip tai laikas man vėl iš miesto. Gal jau šį savaitgalį pagaliau. Sekite mano Instagram stories, ten paprastai greičiausiai pasidalinu savo visais mažais džiaugsmais ir atradimais 😉

    ***

    Bučkiai ir linkėjimai

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?