• Saulėtekis ir skulptūros pajūry.

    Atrodo, net įmigti gerai nespėjau, o žadintuvas jau žadina įkyriai… Pramerkiu akį – tamsu. Sugraibiusi telefoną kažką nuspaudžiu, už poros minučių vėl skamba. Tuo pačiu metu girdžiu, kaip tyliuose, miegančiuose namuose, kitame kambaryje, skamba antras žadintuvas. Ak, juk aš prieš eidama miegoti susitariau su Valentina ( mergina iš Urugvajaus, kartu gyvename) eiti saulės pasitikti į paplūdimį! Tyliai burbėdama po nosimi, kad eilinį kartą prisišnekėjau, nusiprausiu veidą, šoku į treningus, ir virtuvėje sutinku tokią pačią apsnūdusią Valentiną. “- Labas rytas”- abi truputį besidžiuodamos savimi, kad visgi nepramiegojome, sveikiname viena kitą.

    Išėjus į lauką miegai ima sklaidytis kartu su nakties migla. Nušlepsėjusios 10 minučių gatvele žemyn, atsiduriame paplūdimyje. Kaip man patinka gyventi arti vandenyno! Rytas toks gaivus, tačiau visai nešaltas. Vandenynas ošia, tačiau vėjo nėra. Rožinį dangų pamažu ima keisti oranžiniai atspalviai, saulė, iš pradžių besislėpusi, sparčiai nyra iš už debesies.  Mano didelei nuostabai, jūroje bangas gaudo būrelis ankstyvų banglentininkų, pakrantės take sutinkame nemažai žmonių. Akivaizdu, kad Sidnėjaus žmonės nuo pat paryčių nemiega! Kas augintinius vedžioja, kad sportuoja, kas skulptūras apžiūrinėja.

    Sculptures By The Sea (liet. Skulptūros prie jūros) didžiausia pasaulyje nemokama skulptūrų paroda, kiekvieną pavasarį vykstanti Sidnėjuje, pakrantės take tarp Bondi ir Tamarama paplūdimio. Šioje parodoje savo kūrinius pristato apie 100 menininkų iš viso pasaulio. Tai vienas populiariausių Sidnėjaus renginių, kurį per tris savaites aplanko apie 520 000 žmonių. Kažkodėl įtariu, kad, norint tas skulptūras apžiūrėti, savaitgalių reikėtų vengti… 🙂 Gal todėl mes ir pasirinkome ankstvą rytą, kuomet žmonių jau buvo, tačiau skruzdelyno dar nepriminė! Nuostabiai gražus rytas, sakyčiau, buvo. 😉

    ***

    Bučkiai ir linkėjimai iš pajūrio

     

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?