• Kaip keliaujant už nakvynę mokėti mažiau?

    Keliaujant dažniausiai viena didžiausių kelionės biudžeto sudedamųjų dalių yra nakvynė. Jeigu nelankote draugų ar giminaičių, jeigu neapsistojate pas ką nors namuose per Couchsurfing, nori nenori tenka pasinerti į kartais varginančias nakvynės paieškas. Aš pati pastaraisiais metais susižavėjau Airbnb, tačiau būna gi kartais, kad ieškai paskutinę minutę ir neturi laiko tartis dėl priėmimo ar raktų perdavimo arba norimoje vietoje viskas atrodo labai brangu, o trenktis viešuoju transportu į miesto pakraštį ir ieškoti reikiamo buto miegamųjų rajonų džiunglėse, nėra noro. Tada lieka viešbučių rezervavimo sistemos, tokios kaip Booking , Agoda  ir pan.

    Paskutinį kartą nakvynės ieškojau prieš kiek daugiau nei savaitę Varšuvoje. Ir kaip galbūt įtariate, dariau tą paskutinę minutę, o su tomis paskutinėmis minutėmis tai loterija: gali pasisekti (jei yra laisvų kambarių, kartais gali gauti didelę nuolaidą, nes viešbučiams labiau apsimoka išnuomoti kambarį pigiau nei visai neišnuomoti) arba nieko nepešus susimokėti kur kas didesnę sumą, nes pigesnieji kambariai jau seniai užsakyti. Šį kartą neatrodė, kad paskutinė minutė mano naudai. Norėjau apsistoti miesto centre, kad visur galėčiau vaikščioti pėsčiomis, tačiau visi geriau atrodantys viešbučiai pasirodė ne mano kišenei. Na ką dabar, nesukdama galvos nuėjau į Booking.com ir užsibookinau hostelį, o prieš tai padarydama, sužinojau apie vieną svetainę, leidusią dalį pinigų susigrąžinti, tai apie ją dabar ir noriu jums papasakoti.

    Bonusway.lt – suomių kompaniją, dirbanti 13 Europos šalių, neseniai savo veiklą išplėtusi ir į Lietuvą. Jie dirba elektroninės prekybos srityje, o jų veiklos principas paprastas – nukreipti pirkėjus į partnerių elektronines parduotuves ir iš jų už tai gauti bonusą. Kad nebūtų viskas į vienus vartus, dalį to bonuso svetainė grąžina pirkėjui. Skamba gerai? Neblogai. Ta pasme, jeigu jau vis tiek perkate internetu, tai kodėl dalį pinigų nesusigrąžinus? Juo labiau, kad nieko sudėtingo daryti nereikia, o ir partnerių sąrašas nemažas ( Iš populiaresnių Booking.com, Asos.com, Aliexpress.com, kt.). Kaip tai veikia?

    – Einate į Bonusway.lt ir užsiregistruojate ( jei sudėtingos registracijos jus varo iš kantrybės taip pat kaip mane, skubu nuraminti – galima registruotis per Facebook, vienu mygtuko paspaudimu. O gal dviem. Bet vis tiek greita ir paprasta);

    – Spausdami nuorodą Bonusway.lt esančioje svetainėje, per juos einate į savo mėgstamą internetinę parduotuvę;

    – Apsipirkinėjate, susimokate kaip įprastai;

    – Grįžtate į Bonusway.lt ir pasižiūrite, kiek pinigų prikapsėjo į jūsų krepšelį;

    – Kai suma jūsų krepšelyje pasieks 10 eurų, galite juos persivesti į savo PayPal ar banko sąskaitą.

    Paprasta? Paprasta. Aš Bonusway.lt išbandžiau Varšuvoje, per Booking.com užsisakinėdama nakvynes. Mačiau, į krepšelį vien nuo to įkrito virš 5 eurų. Jei būčiau registravusis per draugų pasidalintą nuorodą, būtų buvę daugiau. (Aš nuolaidos kodus pražiopsojau, bet jūs to nepadarykite – registruokitės čia ( www.bonusway.lt/gyvenugerai) ir iš karto atgaukite 3 eur po pirmo užsakymo). Aišku, milijonų čia neprikaupsi, bet euras prie euro, jau ir nuveikti ką nors smagaus gali. Juo labiau, kad, kaip sakiau, viskas ten gan paprasta. 😉 O jeigu kas nors neaišku, tai yra klientų aptarnavimas lietuvių kalba, neabejoju, kad atsakys į kilusius klausimus.

    ***

    Labai norėčiau, kad būtų koks nors nuolaidos kodas ir nuolatinio būsto ieškant, nes aš dabar grįžus į Sidnėjų ieškau namų, ir paieškos, švelniai tariant, į neviltį varo 😀 Bet apie savo gyvenimą papasakosiu mėnesio apžvalgoje, kuri bus rugsėjo gale. 😉

    ***

    Bučkiai ir linkėjimai

     

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?