• Diena senojoje Vietnamo sostinėje. Hue

    Keliaudama į Vietnamą aiškiai įvardinau sau, ko aš noriu iš šios kelionės: noriu kultūros, skanaus maisto, gražių vaizdų ir gamtos. Gražiais vaizdais buvo pripildytas Hoi An, apie kurį jau pasakojau paskutiniame įraše, apie lankytą nuostabų gamtos kampelį papasakosiu kitą kartą, o šiandien tebūnie trumpai apie kultūrą.

    Centriniame Vietname esantis Hue – istorinė šalies sostinė. Pagrindiniu šalies miestu jis buvo 1802 – 1945 metais. Hue esantis senasis imperinis miestas Vietnamo karo metais labai smarkiai apgriautas, šiandien pamažu atstatinėjamas. Būdama dar viena šalies UNESCO pasaulio paveldo vieta, kasmet traukia lankytojus iš viso pasaulio. Aš nežinau, kada pats populiariausias šios vietos lankymo metas, bet akivaizdu, kad ne gegužės mėnesį. Karštis ir drėgmė tikrai lenkė prie žemės, kartais atrodė, kad po tas imperatorių žemes vaikštinėjame dviese, ir tik vienam kitam kiemely su kokiu sodininku prasilenkiame.

    Mano pačios kelionės planuose šio sustojimo nebuvo, bet kas sakė, kad planų negalima keisti? Ar buvo verta? Manau, kad taip. Nepaisant to, kad buvo be proto karšta, man patiko tiek dieninis klaidžiojimas po istorinį miestą, grožintis šventyklomis, karališkomis menėmis, koplytėlėmis ir sodais, tiek vakarinis pasivaikščiojimas po gyvą, jauną ir šurmuliuojantį miestą, ieškant skanios vakarienės.

    ***

    • Įėjimas į lankomą objektą mokamas, apie $6.5, vaikams (nuo 7 iki 12 metų) – $1,2.
    • Norint užeiti į šventyklų vidų, reikėtų tinkamai apsirengti: tiek vyrų, tiek moterų apranga turėtų dengti kelius, pečius, pilvą, reikėtų nevilkėti palaidinių gilia iškirpte ar nuoga nugara. Jokių skarų prisidengti šalia šventyklų niekas nesiūlo, tai reiktų patiems neužmiršti ir pasirūpinti savo apranga iš anksto. ( Aš pati buvau tam nepasiruošusi, tai taip ir likau tik po bendrą teritoriją pasivaikščiojus).
    • Hue miestas turi oro uostą, jei sugalvotumėte ten skristi, tačiau lengvai pasiekiamas tiek traukiniu, tiek autobusais. Kas klausiate dėl transporto Vietname, tai visus bilietus galima užsisakyti internetu, tačiau taip pat galite klausti savo viešbutyje, turėtų padėti nusipirkti viską, ką reikia.
    • Nakvynei galėčiau parekomenduoti Midtown Hotel. Dedu jiems užtikrintą pliusą ne tik dėl jų šaunaus baseino ant stogo, vaizdų, bet ir geranoriškų darbuotojų, kurie leido ir daiktus visai dienai po check-out palikti, ir tuo baseinu bei dušais prieš tolimesnę kelionę pasinaudoti.

    Galvoju parašyti atskirai ir informacinio pobūdžio įrašą, tai, jei kas domina apie Vietnamą, klauskite komentaruose, ką žinosiu, tikrai papasakosiu. 😉

    ***

    Bučkiai ir linkėjimai

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?