• Ilgojo savaitgalio avantiūra: 3 nacionaliniai parkai per 3 dienas.

    Iš pradžių gavusi pasiūlymą atsisakiau. Vėliau susimąsčiau, kodėl taip padariau? Ar aš iš tikro negaliu palikti Sidnėjau trims dienoms, nes vieną dieną iš tų trijų dirbu, ar tai daugiau vengimas atsidurti nepažįstamoje kompanijoje? Labai nenoromis teko pačiai sau pripažinti, kad priežastys greičiausiai slepiasi antrajame variante… Tą supratusi persistumdžiau savo darbus, nusipirkau šiltą miegmaišį ir parašiau žinutę, kad važiuoju kartu. Taip prasidėjo mano šaunus trijų dienų savaitgalis trijuose nacionaliniuose parkuose su smagia lietuvių kompanija.

    Kai dabar galvoju apie praėjusį savaitgalį, šypsausi ne tik mintyse. Per savaitgalį nuvažiavome apie 1250 kilometrų, pėsčiomis nuėjome dar bent 10, aplankėme tris nacionalinius parkus (Hat Head, New England, Cathedral Rock), dvi naktis nakvojome palapinėse ( vieną naktį gan ekstremaliomis sąlygomis, kai lauke tebuvo plius 6 šilumos ir paryčiais lynojo), gaminome ant laužo pusryčius ir vakarienes, grožėjomės vandenynu, tankiais miškais ir kaimiškais Australijos klonių peizažais, pakeliui (ačiū Dievui) nesutikome gyvačių, tačiau matėme nemažai laukinių, draugiškai nusiteikusių kengūrų. Fotografavau mažai, tačiau viską kroviau į atmintį ir tuo pačiu kaip mantrą sau tyliai kartojau: “Kaip gera ištrūkti iš miesto!”

    Tikrai, nors visada sakau, kad Sidnėjus kaip miestas man labai patinka ( iš tikro, kuo toliau – tuo labiau), tačiau čia taip lengva užsisukti savo darbų / mokslų / reikalų pasaulyje, kad gali užmiršti, ko čia atvykai. Gali atrodyti, jog Sidnėjus ir yra visa Australija, o visą tą skubėjimą priimti kaip savaime suprantamą dalyką, be kurio gyvenime daugiau nieko ir nematai. Ir kai jau taip ima atrodyti, pamatai, kaip sveika leistis į 600 km spontanišką roadtrip’ą, palikti tą miesto šurmulį užnugary, atverti akis nematytiems horizontams ir tiesiog mėgautis savo buvimu ten, kur esi, su tais, kurie tuo mėgaujasi kartu. Ir tada prisimeni, kad ta Australija didelė, graži ir įdomi. Ir kad tu nori jos kuo daugiau pamatyti, ne tik Sidnėjų. Ir tada užplūsta įkvėpimas ir malonus žinojimas – tam laiko dar turiu. 🙂

    ***

    Bučkiai ir linkėjimai

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?