• Europa Park linksmybės.

    Kas galvoja, kad atrakcionų parkai skirti vaikams, smarkiai klysta, nes ir trečiojoje savo gyvenimo dešimty esantis žmogus ten gali kuo puikiausiai praleisti laiką! Vakar tuo dar kartą įsitikinau. Šiaip tai nebuvo mano pirmas kartas tokio pobūdžio parke ( prieš keletą metų su draugais lankėmės  taip pat Vokietijoje esančiame Heide parke), tačiau vakar turėjau progą dar kartą pajusti didžiulį adrenalino pliūpsnį į galvą, paširdžius ir visur kitur 🙂

    Net nežinau, kuriam čia iš mūsų ir kaip kilo mintis apsilankyti Europos parke. Turbūt vieni pažįstami šnekėjo, kad smagu, kiti, tai su dviem draugais nutarėme, kad kurį laisvadienį, kai bus prastesnis oras, galima ten nuvažiuoti pasismaginti. Kaip tarėme, taip padarėme. Vakar ryte, kiek vėluodami nuo savo pradinio plano, pajudėjome iš Šveicarijos Vokietijos kryptimi, į Prancūzijos pasienyje esantį Europa atrakcionų parką.

    Europa park – didžiausias atrakcionų parkas Vokietijoje ir vienas didžiausių Europoje. Savo populiarumu jis nusileidžia nebent Prancūzijos Disneyland’ui. Šią vasarą savo 40-ties metų jubiliejų švenčiantį parką, esantį 95 hektarų teritorijoje, per metus aplanko apie 5 milijonus lankytojų. Jau pats parko pavadinimas pasako jo tematiką. Čia galima atpažinti mini Italiją, Vokietiją, Šveicariją, Graikiją, Rusiją, Nyderlandus, Norvegiją, Islandiją ir kitas Europos valstybes.

    Verta pastebėti, kad viskas įrengta tikrai labai gražiai! Iš pradžių pasigailėjau, kad fotoaparatą palikau namie, būčiau gražių nuotraukų prifotografavusi, bet vėliau pagalvojau, kad gal ir gerai, jog to fotoaparato neturėjau, nes tuomet nebuvo progos užmiršti, ko iš tikro ten atvažiavau 🙂 ( Taip kad čia esančios nuotraukos arba iš oficialios svetainės, arba mano draugo telefono). Parke daug kavinukių, piknikų zonų, suoliukų poilsiui, suvenyrų parduotuvių ir kitų tokioms vietoms būdingų dalykų, bet grįžtant prie esmės – čia įrengta virš 50 atrakcionų, iš kurių 11  – linksmieji kalneliai. Tikriausiai niekam nereikia daug aiškinti, kodėl linksmieji kalneliai mums suteikė daugiausia džiaugsmo 😀 Apėjome beveik visus. Baisiausio titulą atiduodu Silver Star. Be kilpų, bet maksimaliu 130 km/val greičiu ir stačiai stačiai žemyn. Woohoo!

    ep4

    EP2

    ep3

    Smagiausių kalnelių įvertinimą gauna Blue Fire. Jei pirmieji kalneliai pasirodė kiek baisoki ( nežinau, gal dėl to, kad tai buvo patys pirmieji?), tai šitie sukėlė smagią euforiją. Gaila, nemoku nulaužti gauto DVD kompakto, mielai pasidalinčiau nesuvaidintomis emocijomis, nes visas mūsų važiavimas buvo filmuojamas mums patiems to nežinant 🙂 Įkeliu bent oficialų video:

    ep10

    EP1

    ep9

    ep11

    Šlapiausias išbandytas atrakcionas – Atlantica Super Splash. Į pirmą eilę atsisėdome sausi, išlipome visai šlapi 🙂

    ep5

    ep8

    ep6

    ep7

    Mano įspūdžiai iš šio parko patys geriausi, tad jeigu ruošiatės ir jūs, galiu pasidalinti keletu dalykų, ką verta žinoti:

    • Norint apeiti visą parką, vienos dienos neužteks, nes teritorija didelė, atrakcionų labai daug, o eilės visur labai ilgos. Nenustebkite, jei prie populiariausių akrakcionų teks palaukti po pusvalandį – valandą. Jei turite tik vieną dieną, atvykite kuo anksčiau ( tikėtina, ryte eilės mažesnės), venkite savaitgalių ir šventinių dienų arba skirkite tam dvi dienas.
    • Atvykite iš vakaro ir užsisakykite nakvynę kuo arčiau. Šalia parko yra kempingas, hostelių, viešbučių. Kuo anksčiau pradėsite dieną, tuo daugiau visko išbandysite.
    • Dienos bilietas suaugusiems – 42 eur, dviems dienoms – 80 eur. Vaikams, seneliams, neįgaliesiems, grupėms taikomos nuolaidos. Daugiau info čia.
    • Dienos pietums yra pikniko zonos su suoliukais ir stalais, taip pat kiekvienoje parko dalyje galima rasti restoranų su tipiškais tai šaliai patiekalais, visur nemažai užkandžių kioskų, kur už kokius 4 eurus nusipirksite sumuštinį, dešrainį ar kokį kitą užkandį alkiui apmarinti. Jeigu norite įdomios patirties, rekomenduoju Food Loop kavinę, kur maistas gal ir neypatingai skanus ( bent jau mano pagrindinis patiekalas buvo truputį beskonis ir jautiena kietoka. Užtat desertas puikus), bet pati koncepsija labai įdomi! Įsivaizduokite, įeinant gaunate kortelę, sėdate prie didelio stalo, ant kurio visos vietos sunumeruotos, maistą užsisakote ant stalo esančio kompiuterio ekrane, nuskanuojate savo kortelę, ir visas maistas, visi gėrimai atvažiuoja per restoraną atrakcionu prieš pat jūsų nosį! Viskas vyksta greitai, išeinant tereikia kortelę paduoti nuskanuoti ir susimokėti.
    • Visama parke yra Wifi, tad prieš vykstant pravartu būtų parsisiųsti į telefoną programėlę, kuri parodys, prie kurių atrakcionų trumpiausios eilės. Aš apie šią programėlę sužinojau tik būdama parke, tai nelabai man ten buvo kada jos ieškoti ir su telefonu žaistis, bet jūs prieš važiuodami pažiūrėkite, kuo ji naudinga.
    • Einant į parką su savimi galite pasiimti kuprinę ir šiek tiek daiktų nesijaudinant, kur juos reikės vėliau palikti. Lipant į ekstremalesnius traukinukus, ten, kur negalima pasiimti kuprinės su savimi, visur yra, kur ją saugiai palikti, o išlipus iš atrakciono pasiimti.
    • Užmirškite selfie lazdeles atrakcionų metu. Iš manęs atėme GoPro visur, kur tikėjausi šią mažą kamerytę pasiimti ir smagiai pafilmuoti. Nesaugu! Klausiau darbuotojo, kaip čia yra, tai paaiškino, kad leidžiama turėti su savimi tik tas GoPro kameras, kurios specialiu diržu pritvirtintos prie krūtinės ( ne prie galvos, prie krūtinės!). Atrakcionuose rankos reikalingos tam, kad laikytumėtės, o ne crazy selfius darytumėte. Vat taip pat, griežtai.

    ***

    Bėgo ir prabėgo tas laisvadienis. Atrodo, vos atvykome, eilutė šen, eilutė ten, ir štai jau vakaras. Prieš grįždami dar kartą užkandome ir, palikę už nugarų Europa parko šurmulį, pajudėjome atgal Šveicarijos link… Et, kai pagalvoji, gerai toje centrinėje Europoje gyventi, kai viskas taip arti :D. Kitam laisvadieniui jau turiu kitą idėją, ką įdomaus nuveikti, tad atsisveikinu iki greito 😉

    20150730_204324

    20150730_205223

    20150730_212656

    Adrenalino dozę gavusi-

    Jūsų Vaida ;)*

    1 Comment

    1. Dainius
      2015 August 8 / 11:36

      Jėga.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?