• St. George’s savaitgalio turgus Belfaste

    Seniai norėjau aplankyti St.George’s savaitgalio turgų Belfaste, bet kažkaip vis neprisiruošiau. Tai vieną savaitgalio dieną, žiūrėk, eini į kokią kavinukę skanių ilgų pusryčių, tai kur nors važiuoji, tai miegi iki pietų, tai šiaip užmiršti ir prisimeni apie turgų tik popiet… 🙂 Bet žinojau, kad niekur jis nepabėgs, ir anksčiau ar vėliau kažkada vis tiek ten prisiruošiu. Tas kažkada buvo užvakar. Savaitgalio planams netikėtai pasisukus taip, kad likau namuose kelioms dienoms viena, galvojau, jog tai galėtų būti būtent tai, kas praskaidrintų nuotaiką. Ir neklydau!

    St.George’s turgus – viena seniausių Belfasto pramogų. Įkurtas 1890 – 1896 metais jis ir šiandien tituluojamas kaip vienas geriausių Didžiosios Britanijos ir Airijos market’ų. Ši vieta daugelio yra mylima dėl puikios kokybės šviežio maisto produktų, rankdarbių, antikvarinių dirbinių stendų ir tiesiog puikios atmosferos.

    Penktadienio turguje nuo 6 valandos ryto iki 14 valandos popiet daugybė prekybininkų ant 248 prekystalių išdėlioja šviežius vaisius, daržoves, žuvies produktus,  senovines knygas, rūbus ir kitus įvairiausius daiktus.

    Šeštadienį šioje prekyvietėje nuo 9 iki 15 valandos šurmuliuoja miestiečiai, atvykę įsigyti mėsos, sūrių, medaus ir daržovių tiesiai iš Šiaurės Airijos ūkininkų rankų, kavos, importuotos iš viso pasaulio, taip pat paskanauti pasaulio virtuvės patiekalų, gaminamų čia pat, vietoje.

    Sekmadienio turgus, skirtas tokioms pelėdoms kaip aš. Dirba jis dirba nuo 10 valandos ryto iki 16 valandos popiet. Ši diena – tai penktadienio ir šeštadienio mišinys, nes sekmadienį čia galima rasti visko! Atmosferą džiugina skambanti gyva muzika, maisto degustacijos, gražiausių pyragėlių stendai, vaisiai, daržovės, gėlės, rankų darbo papuošalai, rankinės, anktikvariniai dirbiniai, paveikslai ir daugybė sendaikčių prekystalių!

    IMG_3266

    IMG_3232

    IMG_3230

    Untitled

    Untitled 4

    Untitled 3

    Untitled 2

    IMG_3195

    IMG_3296Būdama visokių senienų mėgėja daug laiko aš ten praleidau viską žiūrinėdama ir čiupinėdama. Ai žinot, leisk merginą apsipirkti 😀 To rezultatas – mano kuklią papuošalų dėžutę papildžiusi miela sagė, kuria susegsiu šilkinę skarelę vėsią popietę, senos senos atvirutės, kurios iškeliaus paštu kartu su šiltais linkėjimais ir vinilinė rock&roll’o plokštelė, kuria kviesiu vaikiną į pasimatymą ( tai kas, kad kartu gyvenam, kartais ir man reiktų jį pakviesti į pasimatymą vardan gero balanso 😀 ). Patenkinta savo savaitgalio pirkiniais dar kartą apsukau ratą, išsirinkau patį skaniausią keksiuką ( nors ką čia smulkinuosi, visas keksas ten buvo 😀 ), užsisakiau puodelį Kolumbijos kavos su pienu ir su visu tuo prisėdau ant suolelio šalia vienos merginos. Paprastas “Hi, how are you?”, palydėtas nuoširdžios šypsenos, po ilgų plepesių apie nieką baigėsi vakaru su tarptautine kompanija ( merginomis iš Laoso, Nyderlandų, Anglijos ir kinų kilmės vaikinu iš Glasgow) seniausiame Belfasto pub’e, siurbčiojantt Guinness’ą ir bandant išaiškinti, jog skaniausias jis yra maišytas su juodųjų serbentų sultimis.

    St.Goerge’s savaitgalio turgus – viena smagesnių turistinių (ir ne tik) atrakcijų Belfaste. Tai vieta, turinti tikrai puikią aurą! Jeigu tik turi noro bendrauti, vinilinių plokštelių pardavėjas mielai papasakos istoriją, kaip jis keliauja po Didžiąją Britaniją supirkinėdamas ir pardavinėdamas senas plokšteles, o grįžęs į Londoną su žmona skuba šokti lindyhopo; jei pašnekinsi vintažinių papuošalų pardavėją, ji pasidalins, kaip įniko į šį hobį;  jei paklausi keksiukų pardavėjos nuomonės, ji su šypsena rekomenduos ne tik gražiai atrododantį, bet ir burnoje tiesiog tirpstantį pyragėlį 😉 Tai vieta, į kurią, lankantis Belfaste, verta ateiti praleisti savaitgalio ryto 😉 Tad jeigu kada lankysitės šiame mieste, St.George’s savaitgalio turgus turėtų atsirasti Jūsų sąraše! 😉

     

    Vaida 😉

     

    6 Comments

    1. 2013 September 4 / 0:42

      O jau nuotraukų grožis! Net valgyt užsimaniau pažiūrėjus;)

      • 2013 September 4 / 0:47

        Žinau, kad to šokoladinio keksiuko norėtum :)))

    2. Živilė
      2013 September 5 / 13:31

      Nuotraukos nuostabios, tarsi gyvos!!! 🙂

    3. 2013 September 25 / 11:37

      Dabar suprantu, kodėl taip norėjai ten nueiti. 🙂

      Bet turiu, pasakyti, kaip tu mane nervini savo rašiniais apie Šiaurės Airiją – aš per tavo pasakojimus vis labiau imu jos pasiilgti. 🙂

      • 2013 September 25 / 12:00

        Cha cha, priimsiu tai kaip komplimentą, ačiū 😀

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?