• Savaitgalio įkvėpimai: Mano 5 mėgstamiausi lietuviški kelionių tinklaraščiai.

    Pastaruoju metu internete praleisdama daugiau laiko nei paprastai, pastebėjau visai šaunią tendenciją – lietuviškoje blogsferoje nauji tinklaraščiai dygsta kaip grybai po lietaus! Vajei, anksčiau tikrai tiek nebuvo! Tiesa, juos panaršius neretai per veidą nuvilnija nusivylimo šešėlis. Dar vienas veido kremo aprašymas, dar viena šampūno reklama, dar vienas įrašas kaip atrodau šiandien ar kaip atrodžiau praeitą savaitę… Nesupraskite manęs klaidingai, aš tikrai nesu nusistačiusi prieš kokybiškus gyvenimo būdo tinklaraščius ( pati retkarčiais paskaitau keletą užsienietiškų, o ir tarp lietuviškų yra vienas kitas neblogas), tiesiog akivaizdžiai nepatenku į tą tikslinę grupę, kuriai jie skirti, nes manęs visiškai nejaudina, kad kažkam tiko/nepatiko naujas kūno losjonas ar kažkas gavo dovanų naujus akinius nuo saulės. Aš esu iš tų skaitytojų, kuriam įdomu ne tai, ką kitas nusipirko, o tai, ką jis matė, kur buvo, ką patyrė, ką naujo sužinojo, kas pradžiugino, kokių emocijų pasisėmė ar galbūt kažko įdomaus išmoko. Kitais žodžiais tariant, visuomet mieliau skaitau apie praturtinančias patirtis, o ne daiktus. Tokie paprastai ir yra kelionių tinklaraščiai. Tiesa, nors pasaulyje ši kategorija yra labai populiari, Lietuvoje ši niša dar visiškai neužpildyta. Dažniausiai būna, kad kelionių tinklaraščiai sukuriami prieš vieną ilgesnę kelionę, jos metu pildomi, o vėliau, atlikę savo trumpalaikę komunikacinę funkciją, tiesiog numiršta… Bet visgi yra keletas, kuriuos skaitau ir kuriuos visiškai negailėdama rekomenduoju Jums. Taigi šį kartą savaitgalio įkvėpimuose mano TOP 5 lietuviški kelionių tinklaraščiai.

    1) Dolce Vita by Laura. Žinau, tai nuskambės kvailai, bet… Ar jums yra taip buvę, kad, nors iš tikro ir nepažįsti žmogaus, socialinių tinklų dėka atrodo lyg jis tau būtų koks artimas bičiulis? Aš Lauros asmeniškai nepažįstu, bet aš taip seniai skaitau jos blog’ą, kad sutikusi gatvėje turbūt lyg niekur nieko prieičiau pasisveikinti ir prisistatyti 😀 O jei rimtai, tai ši mergina nuo tada, kai atradau jos tinklaraštį, žavi mane savo aktyvumu, gražiomis mintimis, meile supančiai aplinkai ir įkvepia nerealiomis kelionėmis. O kad jau apie keliones… Man beskaitant apie visas tas egzotikas tik dūsauti belieka. Kad ir dabar, atrodo, dar nebaigė pasakoti apie Šri Lanką kaip išskrido į Barbadosą, vos grįžusi iš ten jau rašė, kad į Briugę ruošiasi, į Maroką bilietus perka, o į tarpus darbo reikalais po Europą ratus suka! Tokiu grafiku nesistebiu, kad įrašai vėluoja… Bet labai tikiuosi, kad apie viską papasakos, kai pagaus įkvėpimas, nes… Laura, Tu turi skaitytojų, kurie to laukia! 😉

    Laura

    2) Buvau Ten. Ak, ir kur tik jie nebuvo… Tinklaraščio autoriai Dalius ir Jolanta – dvi vietoje nenustygstančios sielos, kuriems kelionės, kaip patys sako, didžiausias hobis, gyvenimo variklis ir aistra. Atrodo, jie išnaudoja visas atostogas ir visus ilgesnius savaitgalius ne kam kitam, o pasaulio pažinimui ir naujų įspūdžių kolekcionavimui. Kiek teko pastebėti, tai vienas aktyviausių lietuviškų kelionių tinklaraščių. Daugiausia čia rasite pasakojimų apie keliones Europoje ( nors ne tik!), kurios bus ne tik gražios pažiūrėti, įdomios paskaityti, bet suteikiančios naudingos informacijos, jei patys planuojate pasekti jų pėdomis!

    DaliusIrJolanta

    3) Waboms. Šitas blog’as dar mažutis savo įrašų skaičiumi, bet didžiulis nuotykių kiekiu! Tai jungtinis Gintarės ir Marijaus projektas, rašomas lietuvių ir anglų kalbomis. Gintarė – savarankiška keliautoja, neeilinės drąsos mergina, dažniausiai keliaujanti autostopu, šiuo metu gyvenanti ir studijuojanti Norvegijoje, už poliarinio rato, tačiau, kaip šaltiniai pašnabždėjo, neužilgo besiruošianti į nuotykių kupiną kelionę Kirgiztano kryptimi. Tuo tarpu Marijus, mano senas geras draugas, pagal profesiją užkietėjęs IT srities atstovas, širdyje visiškai nurautas nuotykių ieškotojas, tik ir galvojantis, į kokią čia naują avantiūrą įsivėlus. Ne taip seniai, palikęs viską Europoje, išvažiavo beveik metams savanoriauti kažkur į Nikaragvos glūdumą. O paskui autostopu apkeliavo visą Centrinę Ameriką! Žadėjo, kad neužilgo pabaigs pasakoti apie tas keliones. Skaitykite, gal ir jums papasakos, kaip kažkur in the middle of nowhere įkando skorpionas ir laukė pusvalandį, ar numirs, ar ne. Arba apie provokuojančius nusikaltėlius atokiose Belizės degalinėse. ( Mano akys ant kaktos pakibo, kai apie tai pasakojo). Ai, ir dar tie patys šaltiniai pašnabždėjo, kad galbūt prie tinklaraščio komandos neužilgo prisijungs trečias asmuo su šaunia kelione po platųjų pasaulį, taip, kad jau dabar siūlau visiems užsiprenumeruoti naujienas! 😉

    Waboms

    4) Our small adventure. Mažas nuotykis??? Keliones po Pietų Ameriką, Ramiojo vandenyno salas, Australiją, Naująją Zelandiją, Aziją jie vadina mažu nuotykiu? Hm, tai kaip atrodytų, jų gyvenimo nuotykis? 😀 Iš tikro tai labai gaila, kad šį Ievos ir Donato tinklaraštį atradau tik visai neseniai, būčiau mintimis kartu su jais jau pusę pasaulio apkeliavusi! Na, bet geriau vėliau nei niekada. Kol perskaitysiu senus įrašus, tikiuosi, jie vėl į naują nuotykį išsiruoš, nes panašu, kad ši porelė ne iš tų, kur laisvalaikiu ant sofos priešais televizorių sėdi ar į Akropolį pasivaikščioti eina. O jei rimtai, tai žmonės, drąsiai įgyvendinantys savo svajones, mane įkvepia! (Einu patikrinsiu, kiek čia man taupyti reikės, kad iki tos Prancūzų Polinezijos nusigaučiau. 🙂 )

    IevaIrDonatas

    5) Monikos Pociūtės blog’as.  Moniką atradau visai netyčia. Naršiau kažkada po Instagram ir pamačiau gražias Filipinų nuotraukas. Mintyse nusišypsojau. Juk ir aš ten buvau, ir aš po tas negyvenamas salas plaukiojau, ir aš kažkada nerūpestingu gyvenimu džiaugiausi. Vėliau toptelėjo, kad ta mergina – lietuvė! Pradėjau sekti jos paskyrą, kaskart besigrožėdama puikiomis nuotraukomis, ir tik po kurio laiko pastebėjau, kad ji dar ir blog’ą rašo! Šiuo metu Monika keliauja po Pietryčių Aziją, tad besidomintiems tuo regionu ar tiesiog mėgstantiems paganyti akis po įdomius kraštus, rekomenduoju užsukti.

    Monika

    Toks tas mano rekomenduojamas penketukas šį kartą. Visiškai subjektyvus, atsižvelgiant tik į asmeninius kriterijus: kelionių tinklaraštis turi būti įdomus turiniu, parašytas lengvu stiliumi ir vizualiai gražus. Nes kitais atvejais tai bus kaip kava be cukraus – gerti galima, bet neskanu. Aišku, tai vėlgi labai subjektyvu!

    O ką Jūs skaitote? Pasidalinkite savo mėgstamiausiais, gal atrasiu ką nors naujo? Būčiau labai dėkinga! 😉

    ***

    Įkvepiančio savaitgalio linkinti

    Vaida

    P.S. Visos nuotraukos, iliustruojančios šį tekstą, priklauso tinklaraščių autoriams.

    13 Comments

    1. 2016 April 3 / 14:58

      Aš tai dūsauju tavo kalnų nuotraukas žiūrėdama. 🙂 Ačiū už gražius žodžius apie mano blogą. 🙂 Taviškį irgi su malonumu skaitau.
      P.S. Briugę tai pramiegojau… 5.30 turėjom išvažiuoti, o aš nelabai morning person.

    2. 2016 April 26 / 21:36

      “Vėliau toptelėjo, kad ta mergina – lietuvė!”

      Aha, tai būna taip dažnai… 😀

      Ačiū, Vaida! 🙂

      • Vaida
        Author
        2016 April 30 / 22:50

        Oi, dėkoti nėra už ką! Su malonumu dalinuosi 🙂

    3. 2016 April 30 / 22:45

      Puikus sąrašas, akys salsta, seilė tysta žiūrint iliustracijas ir rankos niežti krautis lagaminą:)

      • Vaida
        Author
        2016 April 30 / 22:50

        Tikiuosi, sąrašas buvo naudingas! 😉

        • 2016 April 30 / 22:52

          Tikrai taip! Radau keletą man naujų puikių kelionių blogų.

          • Vaida
            Author
            2016 April 30 / 22:54

            Puiku! Gero skaitymo tuomet! Aš visus juos taip pat seku 🙂

    4. Audra
      2018 June 28 / 15:30

      Puiku

      • Vaida
        Author
        2018 June 28 / 16:28

        Skaitomos, bet nesu tikra, ar prie mėgstamiausių 🙂 Beje, šis įrašas senas, reiktų atnaujinti!

    5. 2018 October 16 / 0:06

      Sąrašiukas įdomus, tik labai būtų įdomu jei atnaujintumėt jį 🙂

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?