• Pasiganymai Lamų slėnyje

    Ak, kiek gerų dalykų gali nutikti, kai netingi pasinaudoti pasitaikiusiomis progomis! O aš visuomet sakau, kad gerais dalykais reikia dalintis, tad šiandien labai trumpai noriu papasakoti apie praėjusios savaitės malonų atradimą – “Pasiganymus lamų slėnyje”.

    “Lamų slėnis” – bene vienintelis elektrononinis žurnalas, kurį skaitau visada. Stilius, estetika, įkvėpiančios istorijos ir puikios nuotraukos – viskas viename! Neseniai šio šaunaus žurnalo komanda pradėjo organizuoti renginių ciklą “Pasiganymai lamų slėnyje”. Šie pasiganymai – tai kūrybinės dirbtuvės, skirtos žmonėms, pasiilgusiems įkvėpimo. Praėjusią savaitę jos vyko fotografijos tema. Turbūt nereikia daug pasakoti, kaip nudžiugau apie jas sužinojusi. 🙂 Jau tą patį vakarą pėdinau per miškus, ieškodama Rupert meno ir edukacijos centro Vilniuje.

    “Pasiganymus lamų slėnyje” vedė trys žavios merginos: fotografė Greta Gedminaitė, pasakojusi apie žmonių fotografiją; Doloresa Greivytė-Butkienė, Morka Boutique meno vadovė, pristačiusi, kas yra vadinamieji moodboard’ai, kam jie reikalingi, ir kaip jie kuriami; bei Mantė Jaruševičiūtė, “Lamų slėnio” komunikacijos projektų siela, pasakojusi apie instagraminę fotografiją.

    Moodboard

    Po trumpų įvadinių prezentacijų visos dalyvės buvome pakviestos pasidalinti į tris grupeles, kur prasidėjo kūrybinis darbas. 😉 Aš pasirinkau daiktų kompozijos kūrimo ir instagraminės fotografijos pamokėlę. Iš pradžių bandžiau fotografuoti fotoaparatu, bet vėliau pasidėjau jį į šalį ir išsitraukiau paprasčiausią telefoną. Nepasakyčiau, kad rezultatu esu labai patenkinta, bet pats procesas buvo smagus! 😉

    Kūrybinės dirbtuvėsPrinted Instagram photosŠių kūrybinių dirbtuvių dėka sužinojau apie fainą nuotraukų redagavimo apps’ą – vsco; gavau patarimų, kokių filtrų vengti ir ką geriau naudoti, kad nuotraukos atrodytų patrauklesnės ( NE visiems rudiems/geltoniems atspalviams, TAIP šviesioms, švarioms nuotraukoms su mėlynais atspalviais); taip pat gavau naudingos informacijos apie skaičius, o svarbiausia – supratau, koks visgi šiukšlynas yra mano  Instagram paskyra. ( Ne, niekas man taip nesakė, čia pati tokias išvadas padariau kritiškai peržiūrėjusi). Instagram – socialinis tinklas, kuriame daliniesi tuo, kas tau patinka, aktualu ir tuo metu atrodo svarbu, bet reikia neužmiršti, kad kaip ir visi kiti socialiniai tinklai jie formuoja vienokią ar kitokią aplinkinių nuomonę apie tave. Taip kad svarbiausia kokybiškas, įdomus, gražus ir įkvepiantis turinys. Hmmm, kol kas pas mane ten pilna visko, bet akivaizdu, išaušo metas pavasariniam apsikuopimui… Ką ir žadu padaryti artimiausiu metu 🙂 Beje, jei kas nors dar nežinote, mane galima rasti @vaidasav 😉

    My instagram

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?