• Slidinėjimas Šveicarijoje: Davos Klosters.

    Įdomiai kartais aplinkybės susiklosto. Atsikrausčiusi į Davos taip laukiau, kada gausiu patvirtintą leidimą dirbti Šveicarijoje, taip laukiau, kada nusipirksiu sezoninį skipasą naujai žiemos žaidimų aikštelei, o reikalai pasisuko taip, kad vos dviems savaitėms prabėgus norėjau dingti iš ten kuo greičiau. Visgi, kad jau buvau Davose, negalėjau nepasinaudoti proga ir neužkilti į kalnus su snieglente ant kojų. Sakiau, gėda bus kam ir pasakyti, kad per dvi savaites neturėjau tam laiko… Čia man į kompaniją atskubėjo kanadietis pažįstamas, kurį prieš porą metų sutikau Austrijoje. Tom jau penktus metus gyvena Ciuriche, beveik kiekvieną savaitgalį važiuoja kur nors slidinėti, tad mielai sutiko parodyti man savo mėgstamiausias trasas. 😉

    Tą rytą nepėdinau į šalimais esančią kepyklą bandelių. Tą rytą tiesiai iš lovos skubėjau į traukinių stotį, kur jau laukė atvažiavęs Tom. Susitikę ir smagiai beplepėdami patraukėme pusryčių į mano mėgstamą kavinukę. Jei kada nors Davos Platz ieškosite jaukios vietos pusryčiams ar popiečio kavos puodeliui, labai rekomenduoju pagrindinėje miestelio gatvėje esančią Kaffee Klatsch. 😉

    image

    Dieną pradėję skaniais pusryčiais, neužmiršome, ko susitikome, tad kita stotelė – skipasų kasa!

    Davos – vienas didžiausių Šveicarijos slidinėjimo centrų. Atvykę čia slidinėti galite rinktis, kurioje dalyje norite praleisti dieną: Jakobshorn, Parsenn/Gotschna, Pischa, Madrisa, Rinerhorn, Schatzalp/Strela.
    Daugumą trasų galima pasiekti iš Davos Platz arba Davos Klosters. Šis centras gali pasigirti turintis 110 trasų, kurios, vingiuodamos kalnų šlaitais žemyn, kartu sudaro 320 km. Ilgiausia trasa siekia net 12 km ir tai yra viena ilgiausių trasų Europoje. Mano pačios pračiuožta, tad galiu patvirtinti – verta dėmesio! 😉 Šiaip net 80% trasų yra virš 2 km aukštyje, o tai beveik garantuoja ilgą sezoną 😉 (Trasų žemėlapius galite rasti čia.)

    image

    Davos  slidinėjimo centre yra įrengti 55 keltuvai: į viršų galima užkilti tiek traukinuku, tiek gondolomis, tiek bugeliais. Oficialiais duomenimis šis slidinėjimo centras per valandą gali aptarnauti 64 421 žiemos sporto mylėtoją!

    image

    image

    Būdamas vienas didžiausių ir turėdamas vieną geriausių infrastruktūrų Šveicarijoje, Davos slidinėjimo centras, deja, nelabai džiugina geromis kainomis. Norintiems pataupyti siūlýčiau atvykti sezono pradžioje, kuomet daugelis viešbučių dovanoja skipasus, arba pačiame sezono įkarštyje apsistoti kur nors apartamentuose už Davos miestelio ribų ir atvykti čia slidinėti automobiliu/viešuoju transportu.

    image

    image

    image

    Susisiekimas su Davos viešuoju transportu labai patogus. Tiek į Davos Platz, tiek į Davos Klosters galite atvykti traukiniu, o po miestelį nuolat kursuoja nemokami autobusai.

    Pasakodama apie slidinėjimo centrus, jaučiu, kad turėčiau nepraleisti dalies apie barus ir linksmybes. Taigi vakarėlių liūtus turbūt truputį nuvilsiu, bet, jei tikitės gerų apre ski barų, – jų teks ieškoti kažkur kitur… ( nuo austrų apre ski tradicijų šveicarai gerokai atsilieka 😀 ). Pats Davos Platz man irgi truputį beveidis pasirodė… (Priešingai nei prieš 6 metus, kuomet čia lankiausi pirmąjį kartą). Bet slidinėjimas puikus, čia jau tikrai nepaneigsiu!

    image

    Trumpai apibendrindama sakyčiau, kad Davos geras centras 😉 Puikiai praleidau dieną! Nors šiaip tai žinot… Saulė, giedras dangus, didingas Alpių peizažas, gera kompanija, aktyvus sportas… Ir tada jau visai nesvarbu kur, man visur gerai! 🙂 Po tokių dienų, dėdama galvą ant pagalvės ir jausdama kiek pavargusi kūną, nori nenori prisimeni, kodėl taip noŗėjau į tą Šveicariją 😉

    O Jūs ar planuojate šiemet žiemos atostogas? Kur? 😉

    Kaip visada kalnus iki ausų įsimylėjusi –
    Jūsų Vaida ;)*

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?