• Slidinėjimas Šveicarijoje: Obersaaxen.

    Nors kalendorius jau skaičiuoja paskutinio žiemos mėnesio dienas, galiu užtikrinti, kad slidinėjimo sezono pabaiga Šveicarijoje dar nekvepia. Alpėse sniego vis dar netrūksta, žiemos atostogų pikas įsibėgėja, tad tikėdama, jog ši informacija vis dar bus kažkam aktuali, dalinuosi dar vieno centro trumpute apžvalga. Šios savaitės akiratyje Obersaaxen.

    Obersaaxen priskiriamas prie didesnių Šveicarijos slidinėjimo centrų. Įsikūręs jis Graubünden kantone, Surselva regione. Tiesą sakant, prieš atvažiuojant čia praleisti vieno iš savo laisvadienių visiškai apie jį nepasidomėjau, tad buvau labai maloniai nustebinta, kai tikėjausi rasti mažą centriuką, o prieš akis atsivėrė stulbinanti panorama ir centras, įkurtas ant trijų kalnų, kurių šlaitais žemyn vingiavo ilgos trasos.

    IMG_1752IMG_1745Kaip atvykti? Obersaaxen slidinėjimo centras yra aukštai kalnuose, gerokai nutolęs nuo pagrindinio kelio, tad patogiausia čia atvykti automobiliu. Traukiniu, deja, nepasiekiamas, o autobusų servisas nors ir įmanomas, bet taip pat nėra patogus.

    Trasos. Obersaaxen centras žiemos sporto mylėtojams gali pasiūlyti 120 km paruoštų trasų, iš kurių 60 km bus mėlynos, 40 km raudonos ir 20 km juodos. Ilgiausia trasa net 15 km vingiuoja į slėnį žemyn, o tai yra visai nemažai. 😉 ( Žemėlapį rasite čia ) Dėl savo plačių trasų šis centras puikiai tinkamas pradedantiesiems slidininkams. (Išskiriu slidininkus, nes, mano nuomone, čiuožti snieglente šis centras nelabai tinkamas. Centre daug kalniukų ir plokščių trasų, kuriose per daug prisistabdžius tenka nusisegti snieglentės apkaustus ir spirtis iki statesnės atkarpos).  Daugelis trasų, reikalui esant, aprūpinamos dirbtiniu sniegu.

    IMG_1748Keltuvai. Kad ir koks šaunus šis centras atrodytų, puikiais keltuvais pasigirti jis negali. Obersaaxen yra 8 krėsliniai keltuvai ir net 7 trosiniai. ( Apie savo antipatiją pastariesiems jau esu minėjusi, bet čia jų išvengti nepavyko, kad ir kaip stengiausi). Pliusą keltuvams dedu nebent už tai, kad jie bent jau nėra lėti. Tiek, kad atviri, ir, pučiant vėjui, labai šalti.

    IMG_1746Skipasas. Penkių dienų skipasas kainuoja čia panašiai kaip ir kituose centruose ( informacija čia), bet besiruošiantiems atvykti draugams patariu pirkti skipasaą visam Surselva regionui, kuris ne tiek jau daug brangesnis, o slidinėti galima tiek čia, tiek mano anksčiau aprašytame Disentis bei Sedrun, tiek dar keliuose, kuriuos artimiausiomis dienomis pabandysiu pristatyti).

    IMG_1756

    ***

    Man šis slidinėjimo centras patiko dėl to, kad jis didelis ( šiaip jau tai būtų galima ir žemėlapį pasiimti. Aš neturėjau, bet būtų pravertęs. Kažkaip sunkiai sekėsi pataikyti į reikiamą trasą, kad grįžtume į ten, kur pradėjome slidinėjimą), taip pat pliusas didelis, jog jis neapgultas žmonių ( Obersaaxen visai netoli Laax, dauguma turbūt renkasi pastarąjį, tuo tarpu į Obersaaxen visai nedaug žmonių atvyksta). Prie minusų tai turbūt nebent sau į patarimų sąrašą įsirašyčiau, kad kitą kartą jokiu būdu nevykčiau ten slidinėti su snieglente, o nepatingėčiau slides išsinuomoti… Tada viskas būtų puiku 😉

     

    Jūsų internetinė gidė po Šveicarijos kalnus-

    Vaida 😉

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?