• Bankoko gatvėje.

    Tailandas ir gatvės maistas – tai vienas nuo kito neatsiejami žodžiai, kone sinonimai. Neįsivaizduoju Bankoko be šimtų maisto vagonėlių, prekystalių su išdėliotais neaiškais patiekalais, plastikinių kėdučių tiesiai ant šaligatvio ar netgi kelkraščio, nublukusiomis plastikinėmis staltiesėmis dengtų išlankstomų stalų ir gausybės kvapų. Iš pradžių tai stebina (“-Kaip tai galima valgyti?”), bet vėliau pati savimi netiki, kad vedama smalsumo nori paragauti tų keistenybių vis daugiau ir daugiau. Jei paklaustumėte, ar valgydama gatvėje iš vežimėlių nebijau apsinuodyti, tai sakyčiau, kad ne. Praeitą vasarą per šešias savaites, praleistas Tailande, maistu apsinuodijau tik kartą, ir tai po vakarienės gražiame restorane, užsisakius picą.

    Kviečiu pasivaikščioti kartu su manimi po Bankoką ir pasidairyti, kaip atrodo eilinė diena šio didmiesčio gatvėje. Galbūt ne viskas skanu, ne viskas kvepia, ne viskas traukia, bet viskas tikra ir įdomu.

    IMG_1058

    333

    IMG_1048

    IMG_1020

    IMG_1060

    IMG_1016

    IMG_1028

    111

    IMG_1017

    IMG_1050

    222

    IMG_0800

    IMG_1012

    IMG_1010

    IMG_1043

    IMG_1000

    Jei lankysitės Tailande, drąsiai siūlyčiau pradžiai ( kol įsidrąsinsite) rinktis pad thai ( kepti makaronai su bambukų ūgliais, daržovėmis, vištiena arba krevetėmis pasirinktinai), karius ( Green/Red/Yellow/Masaman curry. Pastarasis su žemės riešutais, turintys alergiją, turėtų būti atsargesni. Pasiprašykite ir ryžių, jie dažniausiai būna neįskaičiuoti), užkandžiams spring roll’sus ( daržovės, suvyniotos į ryžių lapus ir skrudintos aliejuje. Labai super su saldžiu čili padažu), desertui neprašausite su blynais (Thai pancake arba kitaip roti. Jeigu restorane užsisakysite paprastų ‘pancake’, gausite sintetinių, paprastų , neskanių blynų) arba vaisiniais kokteiliais, kurie ten tiesiog dieviški. Skanaus!

    Vaida 😉

    1 Comment

    1. Egle
      2016 December 4 / 12:34

      Atrodo labai vyliojanciai.teks isbandyti.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    Looking for Something?